Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tím možná ztratí smysl rezervace vůbec, ne? Nic nejde rezervovat, kdo první vysolí peníze, ten bydlí. Omlouváme se, že jste musel narychlo shánět peníze, ale zrovna dnes dopoledne vás předběhli

2 0
možnosti

Rezervacky, ktere jsem dostal k podpisu (a odmitl podepsat) neobsahovaly zadne sankce smerem prodavajicimu, nebo realitce. Byl tam pouze zavazek kupujiciho zaplatit provizi realitce bez jakychkoliv podminek, tedy i v pripade, ze z koupe sejde kvuli prodavajicimu, nebo realitce.

Predstavte si situaci, kdy prodavajici bude chtit ve smlouve podminky, ktere nejste schopen splnit, nebo je nemate pod kontrolou. Treba velmi kratky cas na zaplaceni v pripade, ze mate hypo. Nemate pod kontrolou, jak rychle banka zaplati.

Nebo vam inspektor zjisti zavazne vady nemovitosti.... Nebo mezitim naskoci na domu exekuce. atd. atd.

4 0
možnosti

P93e72t24r 68J61u74k73l

17. 8. 2023 18:52

To je docela čuňárna...

0 4
možnosti

P17e10t24r 50N86o63v92ý

18. 8. 2023 14:55

Cunarna jsou naprosto prepalene provize realitek. Za to co delaji by byla realna tretina aktualnich castek.

1 0
možnosti

Na druhé straně vzniká problém pro majitele nemovitosti, protože zájemce o koupi si takto "beztrestně" může zarezervovat i několik nemovitostí u různých RK, tím zablokovat prodej dalším eventuálním zájemcům, a následně i po mnoha týdne od smlouvy bez sankcí odstoupit. Nějaká sankce by tam být měla, aby institutu rezervační smlouvy nebylo zneužíváno kupujícími. Předpokládám, že sankce pro kupující může být sjednána i nadále ve smlouvě o budoucí kupní smlouvě, tak že rezervační smlouvy by se nemuseli uzavírat. Nakonec i pro kupujícího je lepší mít uzavřenou smlouvu přímo s majitelem nemovitosti (za účasti RK jako vedlejšího účastníka smlouvy).

2 0
možnosti

Souhlasím a děkuji za komentář. Řešení to bude mít, a to tak, že se ten závazek dá právě třeba do samostatné smlouvy o budoucí kupní smlouvě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 6
  • Celková karma 13,74
  • Průměrná čtenost 1683x
Jsem advokát a specializuji se na cizinecké právo, na právní poradenství při podnikání a také na občanské, pracovní, stavební a správní právo. Více na https://www.akkorbl.cz/

Při výkonu advokacie využívám své zkušenosti s provozováním dvou e-shopů, jakož i zkušenosti z předchozího studia na Stavební fakultě ČVUT.

Jsem rovněž autorem komentáře k zákonu o státním občanství ( https://www.beck.cz/zakon-o-statnim-obcanstvi-komentar ) a na české občanství se specializuji ( https://www.ceskeobcanstvi.cz/ ).

Seznam rubrik